Азаров наказав очистити державну службу від п’яниць та наркоманів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров наказав очистити державну службу від п’яниць та наркоманів

Казна та Політика
1709
Прем’єр-міністр Микола Азаров виступає за суттєве посилення відповідальності за керування автомобілем у нетверезому стані, а також приховування таких злочинів, особливо, якщо винуватцем ДТП були держслужбовці або представники органів влади. Про це він заявив на засіданні уряду.
«П’яний за кермом – завжди злочинець. А коли він має владні повноваження – це взагалі за межею добра і зла», – сказав Азаров, додавши, що суспільство, на жаль, не вірить у справедливе покарання п’яних злочинців, і часом лише якимось дивом ситуації зупинялися на межі самосуду.
«Я переконаний, що головна причина тут – у відчутті безкарності та відсутності належних моральних якостей у окремих працівників державних структур. У потуранні, безпринципності окремих керівників. Тому досить «виводити плями на мундирі». Треба рішуче очиститися від не гідних представляти владу», – заявив Азаров.
Він вважає за необхідне суттєво посилити відповідальність як за керування транспортними засобами у нетверезому стані, так і за приховування або фальсифікацію виправдальних матеріалів щодо таких злочинів.
За його словами, у випадках, коли йдеться про державних службовців, треба негайно відстороняти їх від виконання обов’язків, а коли є абсолютні підстави – звільняти з роботи. «Справедливій правовій оцінці діянь не повинні заважати ніякі чини і зв’язки», – додав прем’єр.
«Я вимагаю, по-перше, щоб в кожному випадку «п’яних» ДТП за участю працівників органів влади було справедливе, а це означає – найсуворіше – покарання. По-друге, щоб жоден злочин не було навіть можливості приховати, не було зволікань з експертизою і таке інше», – заявив Азаров.
Він також заявив про необхідність проведення «масштабної профілактичної роботу з державними службовцями, працівниками правоохоронних і силових органів з метою попередження правопорушень».
«Загальновідомо, що особи із алкогольною чи наркотичною залежністю не можуть перебувати на державній службі. В ході профілактичної роботи взагалі треба принципово усунути такі фактори ризику. Не допускати, щоб люди, які не мають належних моральних і фахових якостей, працювали на державній службі. Робити це з повагою до особи, але абсолютно безкомпромісно», – зазначив Азаров.
Як повідомлялось, останнім часом в Україні сталось кілька резонансних ДТП, винуватцями яких були, зокрема, і представники органів внутрішніх справ та прокуратури.
За матеріалами:
Тиждень.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас