Іран хоче продавати газ Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран хоче продавати газ Україні

Енергетика
1702
Іран допускає можливість організації поставок газу в Україну та Молдову, заявив посол цієї країни Акбар Гасемі аль Абаді.
“І Україна, і Молдова потребують природного газу, а Іран має в своєму розпорядженні серйозний газовий потенціал в області Курдистан і готовий розглянути питання про майбутні постачання палива”, – заявив дипломат на прес-конференції в Кишиневі.
Іран має в своєму розпорядженні найбільші запаси газу в світі, згідно з підрахунками британської нафтогазової компанії ВР. Вони оцінюються в 33,6 трлн кубометрів газу.
Нагадаємо, зараз Україна купує російський газ з трьох джерел. По-перше, газ постачає власне Росія, а по-друге, його реверсним шляхом качають в Україну з Німеччини (через Польщу) та Угорщини.
При цьому українська влада озвучувала ще цілий ряд можливих альтернативних постачальників газу. Наприклад, ведуться переговори про реверсні поставки палива з Словаччини та Румунії. Крім того, розглядається можливість поставок газу з Азербайджану і Туркменістану. Також Україна веде переговори з п’ятьма неназваними постачальниками зрідженого газу (один з них – Катар) на майбутній термінал під Одесою.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас