Facebook придбала технологію перекладу усної мови на інші мови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook придбала технологію перекладу усної мови на інші мови

Фондовий ринок
295
Соціальна мережа Facebook придбала технології і команду Питтсбургської Mobile Technologies, розробника програми Jibbigo, здатного розпізнавати усну мову і переводити її на інші мови. Остання покупка Facebook могла б допомогти користувачам з різних країн спілкуватися, незважаючи на мовний бар’єр.
Додаток, що дозволяє записати голосове повідомлення на одній з 20 можливих мов і перевести його на інший, було запущено в 2009 р. Jibbigo, розроблене для iOS і Android, виявилося корисним супутником для мандрівників і швидко стало серйозною мобільною альтернативою класичним розмовники.
Монетизація Jibbigo полягала в можливості придбати платну оффлайн-версію програми, що дозволяє розуміти іноземну мову без необхідності підключення до інтернету.
За даними видання TechCrunch, члени команди Mobile Technologies приєднаються до команди розробників Facebook, проте в компанії відмовилися уточнювати, скільки конкретно людей перейдуть до соціальної мережі. Також не розголошуються й інші умови угоди.
Найбільша у світі соціальна мережа може зробити багато чого, використовуючи нову технологію. Коли-небудь може з’явитися багатомовний чат, голосовий переклад для подорожуючих користувачів Facebook або можливість перекладу постів на інші мови.
Раніше в американській соціальній мережі використовувалися технології Bing від Microsoft. Впровадження нової технології зможе дати більший контроль, необхідний, щоб зробити функцію перекладу більш важливою частиною Facebook.
Місія соціальної мережі включає в себе встановлення більш тісного зв’язку між людьми по всьому світу. Серйозною перешкодою тут є різноманітність мов, на яких ми говоримо і пишемо. І, схоже, в Facebook знайшли спосіб, як її подолати.
Соціальна мережа Facebook була створена Марком Цукербергом в 2004 р. Це одна з найпопулярніших соцмереж у світі. Штаб-квартира компанії знаходиться в м. Менло-Парк в Каліфорнії. На початку жовтня 2012 р. кількість користувачів соцмережі Facebook перевалила за 1 млрд.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас