Qualcomm продовжить запасати готівку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Qualcomm продовжить запасати готівку

Фондовий ринок
849
Qualcomm не планує використовувати накопичені запаси готівки для проведення зворотного викупу акцій. За словами генерального директора Пола Якобса, кошти згодяться для інвестицій у розробку нових чіпів для смартфонів.
Керівництво хоче зберегти високі темпи зростання. Останні три роки виручка щоквартально збільшувалася на 30% у порівнянні з торішнім рівнем. За підсумками II кварталу цього року зростання склало близько 35%. Але котирування акцій не пішли за за фінансовими показниками. З початку року вони збільшилися лише на 7%, що на 3% менше, ніж у середньому по галузі.
Qualcomm не збирається наслідувати приклад інших гравців в секторі. У квітні цього року Apple випустила облігації на $ 17 млрд, щоб виплатити дивіденди на $ 18,8 млрд. У грудні минулого Intel зайняла на ринку капіталу $ 6 млрд, які пішли на проведення зворотного викупу акцій.
“Істотні запаси дозволяють пережити серйозний удар і знову встати на ноги. Ми хочемо якомога швидше випускати нові пристрої на ринок”, – заявив Якобс.
За підрахунками агентства Bloomberg, на американських рахунках компанії зараз знаходиться близько $ 10 млрд, а на закордонних – близько $ 20 млрд.
У звітному періоді, що завершився 30 червня, прибуток Qualcomm склав $ 1,51 млрд. Це на 31% більше показника роком раніше. Виручка компанії зросла на 35% до позначки $ 6,24 млрд. За підсумками року компанія чекає виручку в $ 24,3-25,0 млрд, що відповідає ринковим прогнозам. Крім цього Qualcomm прогнозує подальше зростання продажів за рахунок новітніх чіпів Snapdragon 600 і 800.
Згідно з даними чіпмейкера в поточному кварталі продажі Qualcomm складуть $ 5,9-6,6 млрд. Чистий прибуток складе 86-94 цента на акцію, тоді як аналітики очікують $ 6,3 млрд і 94 центи відповідно.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас