П'ятий за величиною виробник золота в світі зазнає збитків вперше за 11 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

П'ятий за величиною виробник золота в світі зазнає збитків вперше за 11 років

Фондовий ринок
667
П’ятий за величиною виробник золота в світі австралійська Newcrest Mining повідомив про річний збиток, отриманий вперше з 2002 року, пояснивши його списанням у червні 6,2 мільярда австралійських доларів ($ 5,7 мільярда) після падіння цін на золото.
Newcrest та інші золотодобувачі понесли великі втрати від 26-процентного падіння цін на золото в цьому році і були змушені сповільнити розширення рудників, скоротити витрати, а також піти на величезні списання, які, наприклад, для канадської Barrick Gold Corp досягли рекордних $ 8,7 мільярда.
У сформованій ситуації австралійська золотодобувна компанія обіцяє зосередитися на скороченні витрат і збільшенні обсягів виробництва на самих низьковитратних рудниках, щоб зміцнити грошовий потік і уникнути чергового пониження кредитного рейтингу.
“При ціні на золото в 1.450 австралійських доларів за унцію, грошовий потік, за прогнозами, буде нейтральним або позитивним в 2014 фінансовому році”, – повідомила Newcrest. Золото в останні дні торгується на рівні 1.329 австралійських доларів ($ 1.447) за унцію.
Рейтингове агентство Moody’s Investors Service знизило кредитний рейтинг Newcrest до позначки Baa3 в липні, прогнозуючи, що співвідношення боргу компанії до обсягу її виручки буде перебувати під тиском протягом наступних 12-18 місяців.
Тим часом, базовий прибуток у фінансовому році, що закінчився 30 червня, впав на 58% до 451 мільйонів австралійських доларів, що нижче прогнозу в 490 мільйонів австралійських доларів.
У поточному фінансовому році Newcrest прогнозує видобуток золота в діапазоні 2,0-2,3 мільйона унцій, у порівнянні з 2,1 мільйона унцій торік. Компанія попередила, що видобуток золота в поточному кварталі буде нижче, ніж у попередньому.
Акції Newcrest впали майже наполовину в цьому році, причому основний обвал котирувань припав на червень, коли прогноз компанії викликав заклопотаність регуляторів та інвесторів через виборче розкриття даних.
У понеділок же акції виросли на 7,9% відсотка – до тижневого максимуму в $ 12,39.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас