Внешний долг Украины может достигнуть 80% ВВП, - Симоненко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Внешний долг Украины может достигнуть 80% ВВП, - Симоненко

Казна та Політика
1938
Зовнішній борг України може досягти 80% ВВП. Таку думку висловив лідер Компартії України (КПУ) Петро Симоненко на зустрічі з регіональними ЗМІ, повідомляє прес-служба КПУ.
Симоненко зазначив, що за 22 роки Україна так і не змогла позбутися залежності від міжнародних фінансових організацій, зокрема, МВФ і від диктату західних держав.
“Незалежність України залишається формальним поняттям, яке не вдалося реалізувати. І на практиці, на жаль, наша країна не може самостійно приймати рішення. Всю політику влади в Україні сьогодні визначає МВФ”, – сказав він.
Симоненко нагадав, що напередодні можливого листопадового підписання у Вільнюсі Асоціації з ЄС Україні висунули 19 вимог, і жодної вимоги не висунула наша країна.
“Про що це може говорити? Про яку політичну незалежність може йти мова?”, – Додав політик.
Лідер КПУ також зазначив, що до 2013 р. Україна повинна повернути МВФ близько 2,5 млрд дол. У цілому ж, заборгованість становить близько 8 млрд дол.
“Крім відсутності в Україні політичної незалежності у нас підірвана економічна. Країна скочується в боргову яму, а боржник, апріорі, незалежним бути не може”, – підкреслив він.
Симоненко додав, що в 2013 р. загальна сума зовнішніх боргів становить 62,2 млрд дол і до кінця поточного року зовнішній борг України може досягти 80% ВВП.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас