41% українців вважають безробітних ледарями - опитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

41% українців вважають безробітних ледарями - опитування

Особисті фінанси
3584
41,2% українців вважають, що більшість безробітних насправді не намагаються знайти роботу.
Про це свідчить опитування громадської думки, проведене Центром «Соціальний моніторинг» спільно з Українським інститутом соціальних досліджень ім. Олександра Яременка за участю відділу моніторингових досліджень соціально-економічних трансформацій ДУ «Інститут економіки та прогнозування НАН України».
Так, 41,2% респондентів повністю згодні з твердженням «більшість безробітних насправді не намагаються знайти роботу», 34,2% респондентів тією чи іншою мірою не згодні з даною тезою. Примітно, що з даним твердженням згодні 23,5% безробітних і не згодні 29%.
Дві третини українців (68%) упевнені, що багато людей отримують пільги і послуги, на які вони не мають права, і лише 9% не погодилися з такою думкою.
На питання «Що має бути пріоритетним у ситуації обмеженості бюджетних коштів в Україні? (Підтримка працездатних чи непрацездатних)» 71,1% українців відповіли, що держава повинна підтримувати, в першу чергу, працездатних громадян шляхом підвищення заробітної плати, створення робочих місць, сприяння розвитку малому та середньому бізнесу. 23,9% вважають, що першочерговим для держави має стати підтримка непрацездатних і малозабезпечених громадян шляхом збільшення соціальної допомоги, виплат, субсидій.
Всього було опитано 2008 респондентів, що мешкають в усіх областях України, включаючи Київ та Автономну Республіку Крим. Стандартні відхилення становлять 1,34 – 2,24%.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас