Найбільший розробник онлайн ігор близький до банкрутства - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший розробник онлайн ігор близький до банкрутства - експерти

Фондовий ринок
2055
Американський розробник онлайн ігор Zynga оголосив про плани закрити OMGPOP, розробника гри Draw My Thing, якого вона придбала за $200 млн у березні 2012 року.
За словами джерел, команда OMGPOP безпосередньо спілкувалася з адміністрацією Zynga з метою викупити у них сайт для продовження роботи над ним, проте поки отримала відмову.
Розробники гри намагалися повернути свій сайт OMGPOP.com, ігри та інтелектуальну власність. Вони готові були придбати все, що вирішить продати Zynga, навіть якщо серед того, що продається, не буде високо оціненої Draw Something або даних користувачів. Більше того, співробітники запропонували працювати над проектом безкоштовно. Але компанія-власник сказала, що це пов’язано з витратою великої кількості ресурсів і вона не має наміру нічого продавати.
Замість цього Zynga вирішила звільнити працівників OMGPOP і повідомила про повне припинення роботи сайту до 30 вересня поточного року. У той час як Draw Something та її сіквел працюватимуть і далі, решта ігор розробника – Cupcake Corner, Gem Rush, Pool World Champ, Snoops – будуть закриті 29 серпня.
Варто зазначити, що 30 тис. активних користувачів цих ігор приносили команді значну виручку, достатню для того, щоб розвиватися незалежно від Zynga.
Експерти відзначають, що, незважаючи на запевнення колишнього глави Microsoft Xbox Дона Меттріка, схоже, що Zynga близька до банкрутства.
Зокрема, в грудні 2011 року колишній генеральний директор компанії перевів у готівку близько $200 млн акцій компанії.
За словами аналітиків, у кадровому плані обстановка теж вельми сумна: співробітників непокоїть лише підтримка високих рейтингів, здатних зберегти їхні робочі місця, нікого не хвилює розробка цікавих ігор або довготривалої інфраструктури.
Нагадаємо, на минулому тижні повідомлялося, що Zynga подала до суду на розробників секс-додатку для Facebook.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас