У Росію хочуть закрити в'їзд 3 мільйонам нелегалів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росію хочуть закрити в'їзд 3 мільйонам нелегалів

Світ
592
Більше 145 тисячам іноземців, які порушили російське законодавство, заборонено в’їзд до Росії, – повідомив заступник голови департаменту ФМС по організації роботи з іноземними громадянами Дмитро Демиденко.
“З початку 2013 року, ми закрили в’їзд більше 145 тисячам мігрантів, і будемо продовжувати цю роботу”, – заявив Демиденко в інтерв’ю “Російській газеті”, яке буде опубліковано у вівторок.
За його словами, інформаційні ресурси ФМС показують, що група ризику, до якої входять мігранти, що перевищили термін перебування і не оформили трудовий статус для подальшого перебування на території РФ, перевищує 3 млн осіб.
“У перспективі всім цим людям має бути закритий в’їзд до Росії”, – сказав Демиденко.
Він підтвердив, що найближчим часом міграційна влада РФ має намір відмовитися від механізму квотування як способу прийому на роботу іноземців.
“Квота вже не відповідає потребам економіки. Вона тільки ускладнює і практично унеможливлює притягнення легальних співробітників малим і середнім бізнесом. Тому що пройти всі бюрократичні процедури їм важко, а працівників вони залучають мало”, – сказав Демиденко.
На його думку, квоти не відповідають своїм цілям – не стримують потік мігрантів. “З тими країнами, звідки до нас прибувають іноземні співробітники, у нас діє безвізовий режим. Тому, вводячи квоту, ми обмежуємо тільки приплив легальних іноземних працівників”, – сказав заступник голови департаменту.
“Ми припускаємо встановити частку іноземної робочої сили в компанії, яка, найімовірніше, буде розраховуватися від загального числа співробітників. Частку легко регулювати на рівні уряду РФ, встановлювати, виходячи з реальних потреб економіки та наявності великих інвестиційних проектів”, – заявив Демиденко.
Він повідомив, що ФМС збирається чітко розмежовувати правові статуси.
“Тимчасове перебування триває до 90 діб перебування в країні. Якщо іноземець перебуває на території РФ довше, він повинен буде отримати дозвіл на тимчасове проживання. Воно виглядатиме як стікер, який вклеюється в закордонний паспорт за аналогією з візою. Процедура отримання цього документа спроститься. Досить буде підтвердження мети та терміну перебування в РФ”, – сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас