Подкаст 58: Ситуація з фабрикою "Рошен" - чергова спроба змусити Україну вступити до Митного союзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
БІЗНЕС

Подкаст 58: Ситуація з фабрикою "Рошен" - чергова спроба змусити Україну вступити до Митного союзу

1413
Чи є заборона на ввезення продукції фабрики “Рошен” до Росії торговельною війною, яка ймовірність девальвації в Україні і чи є перспективи в компаній з управління активами в Україні – все це у свіжому випуску подкастів на FINANCE.UA.
У цьому випуску ведучі обговорили заборону на ввезення до Росії цукерок і шоколаду фабрики “Рошен”. ЗМІ вже встигли охрестити цей крок як “торговельну війну”, але на думку уряду України (з чим солідарний і ведучий Станіслав), це лише важелі впливу на Україну з боку РФ.
Серед іншого ведучі також обговорили можливість девальвації гривні в Україні, підвищений попит на квартири через обмеження готівкових розрахунків сумою в 150 тис. грн. і дані Держстату за 5 місяців за темпами торгівлі і виробництва.
У великій темі Станіслав і Марічка поговорили про роботу компаній з управління активами (КУА) в Україні. Через те, що фондовий ринок у країні, можна сказати, перебуває в занепаді, робота КУА є нерентабельною. Єдиний більш-менш перспективний сегмент роботи КУА – недержавні пенсійні фонди (НПФ). Але і їх робота поки зведена до мінімуму: лише 5% приватних осіб звертаються до них, решту становлять юридичні особи. Важливим чинником є ​​також гальмування пенсійної реформи в Україні. Якби зараз був введений другий рівень – накопичувальний, це значно б підвищило популярність НПФ. Але без подолання дефіциту Пенсійного фонду це зробити практично неможливо.
Хронометраж випуску:
03:15 – Новини
31:05 – Велика тема: Чи є перспективи у КУА в Україні? Дані декількох великих гравців ринку щодо виплат, а також перспективи недержавних пенсійних фондів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас