Через введення 10%-го податку частина валютообмінних операцій піде в тінь - ПР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через введення 10%-го податку частина валютообмінних операцій піде в тінь - ПР

Валюта
7014
Як вважають політики, поспішати з введенням податку на обмін валют не варто – поспішні висновки можуть вдарити по гривні: «Зараз одне з головних питань – поповнення бюджету. Намагаються знайти різні варіанти, у тому числі і за рахунок введення такого податку. Але потрібно зважити всі «за» і «проти». Це може призвести до того, що частина валютообмінних операцій піде в тінь», – сказав нам перший заступник голови фракції ПР Михайло Чечетов.
«Такі розмови дійсно є, але конкретних документів поки немає. У свій час такий податок ввели в Німеччині, але потім відмінили. Адже будь-які податки на обмінні операції призводять до того, що популярність нацвалюти падає, а люди починають зберігати гроші в іноземній валюті», – сказав член парламентського комітету з питань податкової політики, депутат від «Батьківщини» Сергій Терьохін.
Нагадаємо, депутати знову повернулися до ідеї обкласти податком у 10% операції з купівлі-продажу валюти, який буде відраховуватися до Пенсійного фонду. У Партії Регіонів і «Батьківщині» підтвердили, що розмови про введення збору дійсно ведуться і зараз йде розробка відповідного проекту. Якщо цей проект візьмуть на осінній сесії, податок введуть вже з 1 січня 2014-го.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас