Впевненість споживачів у Франції досягла найгірших показників усіх часів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Впевненість споживачів у Франції досягла найгірших показників усіх часів

Казна та Політика
231
Настрої споживачів у Франції досягли найгірших показників усіх часів, вказуючи на небувалий раніше песимізм з приводу майбутнього рівня життя, ще більше затьмарюючи ситуацію в ураженій рецесією і безробіттям країні.
Індекс впевненості споживачів склав 78 пунктів проти очікувань на рівні 81 пункту, опинившись набагато нижче довгострокового середнього значення в 100 пунктів і досягнувши мінімуму з початку проведення досліджень в 1972 році, свідчать дані бюро статистики INSEE.
Індикатор погіршувався паралельно з даними про безробіття, що досягло нового історичного рекорду в 3,2 млн осіб, повідомило міністерство праці у середу.
Цифри вказали на те, що друга за величиною економіка єврозони, що постраждала від слабкої конкурентоспроможності у сфері торгівлі, не зможе покластися для відновлення на традиційну рушійну силу – витрати споживачів.
Слабке зростання економіки призведе до дефіциту бюджету у Франції на рівні 4% ВВП в 2013 році, перевищивши вже переглянутий орієнтир в 3,7% і ще сильніше віддалившись від орієнтиру ЄС у 3%, повідомив державний аудитор.
Довіра до економіки єврозони зросла в червні
Тим часом, зведений індекс ділової і споживчої довіри виріс до 89,5 пунктів в порівнянні з 89,4 пункту в травні, свідчать дані Європейської комісії.
Індекс, що характеризує довіру європейських промислових компаній до економіки, виріс до -11,2 пунктів порівняно з -13 пунктів у травні. У секторі послуг довіра впала до -9,5 пунктів з -9,2 пункту в попередньому місяці, а от довіру споживачів покращився до -18,8 пункту в порівнянні з -21,9 пункту в травні.
Економіка єврозона за підсумками першого кварталу поточного року скорочувалася шість кварталів поспіль, що стало найтривалішим спадом за останні десятиліття.
Згідно з оновленим прогнозом Єврокомісії ВВП країн єврозони скоротиться на 0,4%. Раніше експерти Єврокомісії прогнозували скорочення економіки єврозони на 0,3%.
Нагадаємо, сьогодні раніше повідомлялося, що влада ЄС знайшла спосіб оздоровлення проблемних банків.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас