Іспанська влада зменшить податки за читання книг і походи в кіно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанська влада зменшить податки за читання книг і походи в кіно

Казна та Політика
380
Проект влади іспанської Андалусії покликаний збільшити культурний рівень громадян – розроблено проект закону, відповідно до якого ПДВ, сплачений жителями регіону при покупці книг, картин, квитків у кіно, театр, може враховуватися в погашення частини щорічно виплачуваного прибуткового податку з фізосіб (IRPF).
Автономне співтовариство, яким управляє Хосе Антоніо Гриньян – перше в Іспанії, яке запропонувало подібну ініціативу.
“Ми вважаємо, що підвищення культурного рівня, розширення кругозору та ерудиції, зростання освіченості – все це є базовими складовими для виходу суспільства з кризи, – повідомив Гриньян. – Культура – це мотор економіки, генератор зайнятості населення та поліпшення його матеріального становища. Підвищення податків, що відбулося в січні поточного року, виявилося сильним ударом по культурі, що залишило більшу частину жителів без можливості рости інтелектуально”.
Законопроект передбачає опцію зарахування в сплату податку сум до 20% від обсягу витрат на купівлю книг, картин або квитків у кіно, театр, на концерт, але не більше 240 євро.
Наприклад, якщо квиток на концерт Хуліо Іглесіаса був куплений в касі за 1000 євро, у річній декларації можна буде вказати 200 євро вже як внесені в державну скарбницю.
Раніше повідомлялося, що іспанців змусять повернути “зайві” пенсії державі
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас