Британський уряд вкладе в інфраструктуру 100 млрд фунтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британський уряд вкладе в інфраструктуру 100 млрд фунтів

Казна та Політика
263
Гарантії для атомних електростанцій, прихильність будівництва високошвидкісної залізничної лінії High Speed ​​2 на 32 млрд фунтів і цілий ряд транспортних проектів стануть частиною плану обсягом 100 млрд фунтів з оновлення зношеної інфраструктури Великобританії.
Програма інвестицій спрямована на налагодження фінансування, яке постійно переривається і негативно відбивається на витратах Великобританії на ключові проекти транспортної, енергетичної та телекомунікаційної інфраструктури.
З 2010 р. уряд країни опублікував Національний план розвитку інфраструктури, що містить проекти на 310 млрд фунтів, у тому числі 40 пріоритетних схем.
Міністр фінансів Великобританії Джордж Осборн заявив, що це будуть найбільші інвестиції в залізниці країни з вікторіанської епохи, і відзначив, що уряд зацікавлений у розробці високошвидкісного залізничного сполучення.
У числі проектів – оновлення основних залізничних станцій, у тому числі вокзалу “Ватерлоо” (де планується подовжити платформи) і прокладка гілки від Великої західної магістралі (Great Western Main Line), основної залізниці в країні, до лондонського аеропорту “Хітроу”.
Очікується, що дохід від залізниці складе близько 34 мільярдів фунтів стерлінгів за 60 років. Загальна вигода від магістралі складе 47 мільярдів фунтів.
Частину коштів на модернізацію інфраструктури можливо залучити зі Сходу, зокрема з КНР. Китайські компанії давно придивляються до можливості інвестувати в Великобританію.
При цьому не всі поділяють позитивний погляд на такі великі інвестиції в умовах необхідності скорочення бюджетних витрат і пропонують почекати два роки.
Проте Осборн закликав дотримуватися порад МВФ і негайно збільшити капітальні витрати на 10 млрд фунтів, а не чекати два роки.
Раніше уряд звинувачували в тому, що інфраструктурні проекти майже не розвиваються. Так, наприклад, із 261 проекту з будівництва шкіл був початий тільки один, із 576 інфраструктурних проектів, намічених урядом у жовтні 2011 р., тільки сім були завершені.
Генеральний директор Британської торгово-промислової палати Джон Лонгворт зазначив, що слова Осборна обнадіюють, але підкреслив, що поки обіцянки уряду далекі від реальності.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас