МВФ видасть Румунії черговий кредитний транш у розмірі більше 520 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ видасть Румунії черговий кредитний транш у розмірі більше 520 млн євро

Кредит&Депозит
122
Міжнародний валютний фонд (МВФ) в середу схвалив виділення Румунії чергового кредитного траншу у розмірі 520,74 млн євро. Відповідне рішення було вироблено за підсумками засідання ради директорів МВФ, на якому проводилися сьомий і восьмий за рахунком огляди виконання Бухарестом умов програми кредитної підтримки з боку Фонду.
Як повідомила прес-служба МВФ, що базується у Вашингтоні, прийняте рішення означає, що Румунія отримала доступ в цілому до приблизно 3,571 млрд євро у відповідності з угодою, затвердженим 25 березня 2011 року. “Влада (Румунії) розглядає цю домовленість як профілактичну і не має наміру в її рамках (у дійсності) брати в борг кошти”, – підкреслила прес-служба МВФ.
Вона також процитувала заступника директора-розпорядника МВФ Немат Шафік, яка висловила думку, що “економіка (Румунії) стабілізувалася”. “Однак, (економічний) зріст залишається слабким … Проведення структурних реформ має критично важливе значення для реалізації потенціалу зростання Румунії та створення робочих місць”, – зазначила Шафік. Крім того, додала вона, в Румунії “залишаються незавершеними реформи енергетичного і транспортного секторів, і підприємств, що належать державі”.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас