ФРС: стимулювання економіки необхідне, поки безробіття вище 7% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС: стимулювання економіки необхідне, поки безробіття вище 7%

Казна та Політика
330
Програма з викупу облігацій, що проводиться ФРС США, необхідна доти, поки безробіття не опуститься нижче 7%. Про це заявив глава Федерального резервного банку (ФРБ) Міннеаполіса Нараяна Кочерлакота.
На думку Кочерлакоти, безробіття в США не знизиться до цього рівня раніше другого півріччя 2014 р.
Нагадаємо, 19 червня за підсумками дводенного засідання Федерального комітету з відкритого ринку чиновники ухвалили рішення зберегти програму купівлі активів в обсязі $85 млрд. Однак при цьому Бернанке натякнув, що обсяги стимулювання до кінця цього року почнуть знижуватися.
Згідно з новими прогнозами рівень безробіття в США за підсумками 2013 р. складе 7,2-7,3%. У 2014 р. очікуються значення в 6,5-6,8%.
Раніше глава ФРБ Міннеаполіса заявив, що ФРС має намір продовжувати свою програму купівлі облігацій, поки рівень безробіття в США не впаде ще більше, а короткострокова процентна ставка перебуватиме біля нуля протягом тривалого часу навіть після завершення купівлі облігацій.
Нараяна Кочерлакота в цьому році не має права голосу в Комітеті з відкритого ринку (FOMC), однак отримає це право наступного року, коли ФРС, можливо, буде згортати програму з викупу облігацій.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас