ПАРЄ запропонувала Європі вважати кримінальним злочином всі акти корупції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПАРЄ запропонувала Європі вважати кримінальним злочином всі акти корупції

Кримінал
288
Державам-членам Ради Європи слід переглянути своє законодавство, ввівши кримінальну відповідальність за всі акти активної і пасивної корупції. Така рекомендація міститься в прийнятій сьогодні на літній сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) резолюції по доповіді парламентарія від Естонії Майліс Репс.
Депутати визнали, що “корупція продовжує залишатися значною проблемою в Європі, що представляє собою серйозну загрозу верховенству права”. У зв’язку з цим, підкреслили вони, “злочини, пов’язані з корупцією, повинні бути чітко визначені й відділені від інших злочинів, таких як зловживання владою або зловживання службовим становищем”. Для активізації міжнародного співробітництва у сфері боротьби з корупцією європарламентарі запропонували, зокрема, державам-членам ретельніше відстежувати “грошові сліди”, що залишаються при електронному переказі коштів”, і “вживати енергійних заходів проти банків, які все ще підтримують корупційні дії і схиляють до них, надаючи злочинцям допомогу в приховуванні і відмиванні своїх нелегальних доходів “.
Коментуючи дискусію щодо резолюції, член російської делегації в ПАРЄ, заступник голови Комітету Ради Федерації з економічної політики Юрій Шамков вказав на те, що протидія корупції – один з пріоритетів головування Росії у Групі двадцяти в поточному році. “Ми розраховуємо, що в ході майбутнього саміту 5-6 вересня в Санкт-Петербурзі лідери “двадцятки” підтримають націленість Росії на поступальний розвиток багатостороннього антикорупційного співробітництва”, – зазначив він.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас