У Києві залишилося 150 га землі, яку можна виділити жителям столиці, - КМДА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві залишилося 150 га землі, яку можна виділити жителям столиці, - КМДА

Казна та Політика
854
У Києві залишилося тільки 150 га вільної від забудови землі, яку можна виділити жителям столиці. Про це повідомив заступник голови КМДА Михайло Кучук.
“Вже майже три роки рішення про виділення вільних ділянок ми не приймаємо з однієї причини – тому що в Києві є вільних зон можливого індивідуального будівництва десь близько 150 га. Це та земля, яка може бути виділена, і де люди можуть будувати будинки та там жити. 150 га – це 1,5 тис. осіб, які можуть отримати таку земельну ділянку, якщо видавати по 10 соток (0,1 га) … А якщо говорити про киян, бажаючий отримати такі долі, то їх сотні тисяч”, – сказав Кучук.
За його словами, адміністрація КМДА не хоче самостійно визначати, кому конкретно виділяти вільні від забудови ділянки.
“Ми попросили депутатів визначитися, які категорії киян зможуть отримати земельні ділянки. Або це будуть люди, які перебувають на квартирному обліку, або ветерани війни, або афганці, або чорнобильці. Київрада такої категорії не назвала і ми поки нікому земельних ділянок не виділяємо”, – підкреслив Кучук.
Він зазначив, що за період, коли мером Києва був Леонід Черновецький, було виділено ділянки близько 3,5 тис. осіб, які в основному не були жителями столиці, а в основному були студентами з різних міст України.
“Більшість людей писали заяви і отримали ділянки, а акти на землю отримали п’ять-шість осіб за дорученням від 100-150, тобто – це очевидна корупційна схема, однак поки що нікого не заарештували і поки нікого не судять”, – підкреслив Кучук.
Він додав, що депутати Київради не поспішають приймати рішення за фактом незаконного виділення землі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас