НАСК "Оранта": війна може спричинити зміну тарифів та умов перестрахувального покриття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАСК "Оранта": війна може спричинити зміну тарифів та умов перестрахувального покриття

316
На думку експертів НАСК "Оранта", початок військової операції в Іраці може спричинити зміну світових тарифів та умов перестрахувального покриття вантажів та КАСКО морських і повітряних суден.
Як прокоментував ситуацію Заступник Голови Правління НАСК "Оранта" Олександр Небилиця, згідно з існуючою практикою страхування, у разі настання подій, пов’язаних з військовими ризиками, у цьому випадку – із початком військової операції Сполученими Штатами Америки, військове застереження (умова договорів страхування, якою передбачено виплату страхового відшкодування у випадку терактів та військових дій) в обов’язковому порядку припиняє дію для регіону, де здійснюються військові дії. Звичайно, що цей факт має бути підтверджений низкою світових страхових інститутів.
Ймовірно, що за умови масштабних військових операцій військове застереження перестає діяти й в усьому світі. Це має бути підтверджено спеціалістами Інституту лондонських андеррайтерів та перестраховиків. Останні ще до початку бойових дій в Іраці надіслали до НАСК "Оранта" повідомлення про те, що у випадку початку війни у семиденний термін буде додатково прийнято та розіслано рішення про зміну тарифів та умови перестрахувального покриття вантажів, КАСКО морських та повітряних суден.
Мюнхенське перестрахувальне товариство та Комітет з котирувань військових ризиків (War Risks Rating Committee) повідомило, що район Перської затоки та вся західна територія від нього (включаючи Ірак, Ізраїль, Палестину, Берег слонової кістки, Йемен та ряд інших країн) з 18 березня не отримують автоматичного страхового покриття за військовим застереженням. Таке покриття може бути надано виключно за умови наявності спеціального дозволу андеррайтерів. Звичайно, при цьому котирування буде збільшено в декілька разів, а розміри котирування залежать від країни, виду вантажів та транспорту (повітряного чи морського). Також передбачено додаткову страхову премію за затримку вантажу від 7 днів та більше.
Один з Ллойдівських страхових синдикатів, що відповідає за розповсюдження подібної інформації, 24 лютого 2003 року повідомив про те, що договори облігаторного перестрахування морського та авіаційного КАСКО можуть не покриватися страховим захистом згідно з військовим застереженням, про що буде повідомлено пізніше. У свою чергу, страхові компанії мають повідомити клієнтів про призупинення дії страхового покриття.
Отже, ситуація розвивається таким чином, що зміни тарифів та умов перестрахувального покриття вантажів та КАСКО морських і повітряних суден видаються більш ніж ймовірними.
Довідка:
НАСК «Оранта» - лідер українського ринку класичного страхування, має унікальну представницьку мережу (548 представництв у всіх регіонах України), агентську мережу (понад 8,5 тис. агентів) і найбільшу в Україні кількість договорів страхування (понад 4,7 млн.). Статутний капітал НАСК «Оранта» – 22,3 млн. грн., активи – 90,65 млн. грн., сформовані страхові резерви – 40,15 млн. грн. За 2002 рік обсяг страхових платежів компанії склав 177,3 млн. грн., страхових виплат – 96,8 млн. грн.
За матеріалами: Оранта
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас