Найбільші американські банки поки не надали задовільних планів банкрутства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільші американські банки поки не надали задовільних планів банкрутства

Світ
360
Найбільші банки США все ще не надали задовільних планів щодо скорочення ризиків для економіки країни в разі свого банкрутства, для чого може знадобитися їх реструктуризація.
Співробітник Федеральної корпорації зі страхування депозитів (Federal Deposit Insurance Corporation, FDIC) Джим Уіганд, що відповідає за планування банкрутства найбільших банків, заявив, що поки жоден з них не надав схеми банкрутства, що не несла б небезпеки для фінансової системи в цілому.
Одинадцять головних банків США здали чорновий варіант подібного плану, який багато хто називає “прижиттєвим заповітом”, ще минулого року, і жоден з них не задовольнив відомство. Три банки – Bank of America, Barclays і Deutsche Bank – повинні представити нову версію документа до 1 жовтня, для банків з меншими активами встановлено термін до 1 липня.
Багато експертів і деякі регулятори відкрито говорять про те, що такий банк як JPMorgan Chase, який вважається занадто великим, щоб збанкрутувати, у разі колапсу не може не дестабілізувати фінансову систему. Деякі з них бачать вирішення цієї проблеми в реструктуризації банків, деякі – у зміні правил для них.
План з максимально безболісного банкрутства був одним з основних вимог закону Додда-Франка, прийнятого в 2010 році. За його положенням, регулятори мають право проводити реструктуризацію особливо ризикових банків, якщо їх плани не викликають довіри.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас