Китай витратить $ 758 млрд на автошляхи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай витратить $ 758 млрд на автошляхи

Світ
391
Відповідний план будівництва доріг, розроблений Державним комітетом у справах розвитку і реформ країни та Міністерством транспорту КНР, затверджено Держрадою.
Передбачається, що дорожна мережа, яка охопить практично всі населені пункти Піднебесної, буде складатися з об’єктів двох категорій – звичайних доріг і високошвидкісних.
До кінця 2012 року загальна протяжність діючих в Китаї автодоріг становила 4,24 млн км. При цьому швидкісні дороги простяглися на 96 тис. км, з яких 68 тис. км – державного, а 28 тис. км – регіонального значення.
Раніше влада північно-китайської провінції Хебей і Пекін уклали угоду про спільне будівництво швидкісних автомагістралей, які сформують транспортне кільце навколо китайської столиці. Таким чином буде знижено транспортне навантаження на головний мегаполіс КНР.
Зокрема, передбачається будівництво швидкісної автотраси Пекін-Куньмін і гілки автостради Міюнь-Чжочжоу, автомагістралі Чжанцзякоу-Ченде. У результаті загальна протяжність цих доріг навколо Пекіна складе 900 км.
У провінції Хебей, що межує з Пекіном, також буде прискорена прокладка швидкісних автострад. До кінця 2020 року в регіоні буде розташовано 8 тис. км швидкісних автодоріг. При цьому 18 магістралей будуть прокладені в напрямку до Пекіну і Тяньцзінь.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас