Південнокорейські бізнесмени втратили понад $900 млн через закриття комплексу в Кесоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Південнокорейські бізнесмени втратили понад $900 млн через закриття комплексу в Кесоні

Світ
390
Загальні втрати південнокорейських компаній, викликані припиненням роботи міжкорейського індустріального комплексу в прикордонному Кесоні /КНДР/, досяг 1,05 трлн вон /910 млн доларів/. Про це повідомило сьогодні міністерство об’єднання Республіки Корея /РК/, що курирує всі аспекти відносин між Північчю і Півднем.
Кесонський комплекс був зупинений 9 квітня, після того, як Пхеньянськя влада закрила вихід на роботу для 53 тис північнокорейців, зайнятих на 123 південнокорейських виробництвах, що діяли там.
Приводом для такого кроку з боку КНДР послужило, за версією Півночі, зростання військової напруженості навколо Корейського півострова в результаті проведення на Півдні спільних з США щорічних військових маневрів.
Цифра в 910 млн доларів була отримана на основі даних, представлених уряду РК 234 збитковими південнокорейськими компаніями, як тими, що працюють безпосередньо в Кесонському комплексі, так і суміжниками. “На основі наданих нам даних південнокорейський уряд вивчить вимоги цих компаній і оголосить про нові заходи з надання бізнесменам допомоги в майбутньому”, – повідомив офіційний представник міноб’єднання.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас