Збитки страховиків від повені в Німеччині оцінюються в 5,8 млрд євро - AIR Worldwide — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збитки страховиків від повені в Німеччині оцінюються в 5,8 млрд євро - AIR Worldwide

Світ
150
Збиток страхових компаній від повені в Німеччині, за оцінками міжнародних експертів, перевершив втрати після стихійного лиха одинадцятирічної давності.
Червневий паводок може коштувати страховикам близько 5,8 млрд євро, заявило американське агентство AIR Worldwide, якt спеціалізується на аналізі стихійних лих.
Експерти страхового брокера Aon Benfield раніше висловили думку, що втрати страхових компаній від повені складуть до 4 млрд євро.
За оцінками міжнародного рейтингового агентства Fitch, загальний економічний збиток від паводку в Баварії і федеральних землях на сході Німеччини може досягти 12 млрд євро.
Це більше втрат від аналогічно] за силою повені, що сталася в 2002 році. Тоді застрахований збиток склав близько 1,8 млрд євро, а загальні економічні втрати перевищили 11 млрд євро.
Представники уряду ФРН оголосили минулого тижня про створення національного фонду у розмірі 8 млрд євро для відновлення районів країни, що постраждали від сильних повеней.
Рішення про створення фонду планується законодавчо оформити 5 липня. Передбачається, що у фінансуванні фонду в рівних частках візьмуть участь федеральний уряд і землі, однак яким саме чином – поки не вирішено. Один з варіантів передбачає випуск федеральних облігацій.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас