Експерти пророкують експансію міні-планшетів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти пророкують експансію міні-планшетів

Світ
786
У другій половині цього року має прискоритися зміщення в бік компактних планшетів, коли ряд провідних світових виробників, включаючи Apple, представлять свої нові планшети міні-формату, повідомили у дослідницькій компанії DisplaySearch.
Річард Шим, аналітик компанії, говорить, що хоча в цілому цього року як і раніше будуть домінувати “великі” планшети, на які доведеться трохи більше 60% поставок, невеликі планшети (8 дюймів і менше) покажуть “надзвичайне” зростання своєї присутності.
“У 2013 році невеликі планшетні комп’ютери збільшать свої поставки на 60% від аналогічного показника 2012 року”, – заявив Шим.
Шим каже, що загострення пристрастей в сегменті компактних планшетів вже призвело до того, що ряд преміальних виробників, таких як Apple або BlackBerry, почали випускати міні-планшети.
У DisplaySearch також підкреслюють, що в другому півріччі свої новинки з сегменту міні-планшетів покажуть компанії Acer, Asus, Dell і Lenovo. Крім цього, аналітики переконані, що у вересні-жовтні цього року компанія Apple представить оновлену версію планшета iPad Mini, який повинен отримати підтримку Retina-дисплея і оновлений мікропроцесор Apple A6.
У той же час, компанія попереджає про проблеми на ринку дисплеїв і не виключає того, що реліз iPad Mini може бути відсунутий на перший квартал 2014 року.
Нагадаємо, минулого місяця аналітична компанія IDC опублікувала дані, згідно з якими в цьому році на частку планшетів 8 дюймів і менше доведеться приблизно 55% глобального ринку планшетів.
Раніше аналітики Forrester Research заявляли, що до 2017 року кількість користувачів планшетних комп’ютерів в Західній Європі зросте більш ніж у 5 разів, при цьому частка дорослих володарів цих пристроїв перевищить 50%, тоді як в 2012 році показник становив 14%.
Крім вищесказаного варто звернути увагу на те, що глава компанії BlackBerry заявив, що планшетні комп’ютери приречені на вимирання і зникнуть не пізніше, ніж через п’ять років.
За матеріалами:
cybersecurity.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас