Глава Ford звинуватив Японію в маніпуляціях курсом ієни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Ford звинуватив Японію в маніпуляціях курсом ієни

Валюта
392
Глава компанії Ford звинуватив фінансову владу Японії в маніпуляції валютним курсом ієни, заявивши, що своїми діями вона завдає шкоди світовій економіці.
У своєму інтерв’ю Алан Муллалі, глава Ford, одного з найбільших автомобільних концернів світу, заявив, що Японія навмисно занижує курс ієни.
Алан Муллалі, генеральний директор Ford Motor Company: “Я абсолютно впевнений в тому, що Японія маніпулює курсом ієни. На мій погляд, це неприпустимо. Валютні курси повинні визначатися ринковими механізмами, а не діями влади. Угоди про вільну торгівлю повинні дотримуватися, інакше все це перетворюється на фарс”.
З середини листопада 2012 котирування японської ієни помітно впали по відношенню до всіх основних світових валют, по відношенню до американського долара – на 17%. Це помітно підвищило конкурентоспроможність продукції японських експортерів.
Муллалі також зазначив, що японський автомобільний ринок є “найбільш закритим у світі”. На частку японських виробників припадає більше 90% від загального обсягу продажів автомобілів у Японії.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас