Економія змусила третину американців пересісти на дизельні машини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економія змусила третину американців пересісти на дизельні машини

Світ
724
Майже третина автомобілістів США, які збираються придбати нову машину протягом найближчих двох років, планують придбати автомобіль з дизельним мотором. Відповідні дані були отримані американською паливною асоціацією NACS після проведеного дослідження, результати якого були опубліковані виданням Consumer Reports.
Всього було опитано 1,2 тис. американських водіїв, які є власниками бензинових машин. З них 31 відсоток планують віддати перевагу дизельним двигунам при купівлі наступного автомобіля. На думку більшості з тих, хто вибрав мотори на “важкому пальному”, головною перевагою подібних агрегатів є їх економічність.
Експерти додали, що один галон дизеля (4,5 літра) стоїть на американському ринку в середньому на 22 центи дорожче бензину. Однак загальні витрати на “важке пальне” виявляться набагато меншими, ніж витрати на традиційне для США пальне.
На даний момент в США продаються дизельні Volkswagen Jetta, Passat і Golf, кросовери BMW X5 і Mercedes-Benz GLK 250, а також сімейство Chevrolet Cruze. Крім того, на місцевому ринку незабаром з’являться дизельний Jeep Grand Cherokee іWrangler, пікап Ram 1500 і комерційний фургон Ram ProMaster.
Раніше експерти заявили, що на тлі різкого падіння українського авторинку спостерігається збільшення продажів легкових машин з дизельним мотором, які не підпадають під дію спецмита на імпортні авто.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас