Франція наказала Google змінити політику приватності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція наказала Google змінити політику приватності

Світ
446
Національна комісія зі свободи інформації Франції (CNIL) наказала корпорації Google протягом трьох місяців змінити політику приватності, привівши її у відповідність із законодавством країни. Відповідну заяву було опубліковано 20 червня на сайті регулятора.
Регулятор зобов’язав Google пояснити своїм користувачам, для яких цілей корпорація збирає їх особисті дані, а також не зберігати інформацію довше, ніж потрібно. Крім того, компанія повинна буде краще інформувати користувачів про свою політику приватності.
У ще одній вимозі комісії йдеться про те, що Google повинна питати у користувачів дозвіл на «потенційно необмежене комбінування» їх даних і збір інформації зі сторонніх сайтів за допомогою вбудованих в них аналітичних і рекламних блоків.
Представник Google заявив Bloomberg, що політика приватності компанії відповідає європейському законодавству і дозволяє їй створювати прості та ефективні сервіси. Як зазначає видання, якщо корпорація не виконає пред’явлених вимог, CNIL зможе оштрафувати її на 150 тисяч євро (близько 200 тисяч доларів). Якщо Google і далі буде ігнорувати розпорядження регулятора, повторний штраф вже становитиме 300 тисяч євро.
Представник французької влади заявив Bloomberg, що в найближчі тижні аналогічні санкції до Google можуть прийняти Іспанія, Великобританія і Німеччина. До кінця липня до них приєднаються Італія та Нідерланди.
Європейські регулятори почали спільне розслідування відносно Google в квітні 2013 року. Їх претензії пов’язані з рішенням Google об’єднати дані користувачів з різних сервісів. У березні 2012 року корпорація представила єдину політику приватності та умови використання своїх продуктів. Документи дозволяють Google, наприклад, використовувати інформацію про інтереси користувача на YouTube, щоб підібрати йому релевантну рекламу в Gmail.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас