Євросоюз не поміняє умови надання фіндопомоги Кіпру - джерело — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз не поміняє умови надання фіндопомоги Кіпру - джерело

Кредит&Депозит
217
Європейський союз не має намір вносити поправки в узгоджений пакет фінансової допомоги Кіпру в розмірі 10 млр євро, повідомляє агентство dpa з посиланням на неназваного дипломата ЄС.
“Не думаю, що в програму можуть бути внесені істотні корективи”, – сказав дипломат. За його словами, в Брюсселі обговорюють питання про те, як відреагувати на відповідне прохання Нікосії.
Раніше прес-секретар єврокомісара з питань фінансів Оллі Рена підтвердив факт отримання послання від президента Кіпру Нікоса Анастасіадіса. Лист буде обговорюватися в ході майбутньої зустрічі у Люксембурзі представників країн, що входять в єврозону, пояснив прес-секретар.
У той же час він утримався від відповідей на питання про зміст послання.
За даними газети Financial Times, президент Кіпру просить європейських лідерів переглянути умови фінансової допомоги, так як через погано підготовану реструктуризацію банків і сильнішого, ніж очікувалося, спаду в економіці країна не зможе виконати узгоджені з кредиторами умови. У листі, направленому до Євросоюзу, президент пише, що реструктуризація банків позбавила компанії оборотного капіталу, зажадала введення заходів з контролю за рухом капіталів.
Н.Анастасіадіс просить відмовитися від плану з реструктуризації та злиття двох найбільших фінансових інститутів країни, конвертувати надані банкам ЄЦБ кошти в довгострокові облігації.
Він пропонує ЄС провести нові переговори щодо пакету допомоги у зв’язку з тим, що погоджені раніше жорсткі умови практично паралізували економіку республіки.
Тим часом уряд Німеччини не бачить причин для зміни програми допомоги Кіпру.
“Поки немає видимих підстав для внесення поправок в пакет допомоги, який був затверджений одноголосно, у тому числі Кіпром, і схвалений національними парламентами”, – заявив представник міністерства фінансів ФРН Мартін Коттхауз.
На його думку, головне зараз – домогтися послідовної, без затримок, реалізації наміченої програми. І тут головну роль має зіграти уряд Кіпру, підкреслив представник німецького Мінфіну.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас