У середньому ціни на закупівлю лікарських засобів знизилися на 5% - МОЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У середньому ціни на закупівлю лікарських засобів знизилися на 5% - МОЗ

Казна та Політика
168
У цьому році в середньому ціни державних закупівель лікарських засобів знизилися на 5%. Про це повідомили у прес-службі МОЗ України.
Як йдеться в повідомленні, економія бюджетних коштів відповідно до акцептованою пропозицією учасників торгів становить 108,8 млн грн або 5,2% від річного плану фінансування. При цьому в порівнянні з 2011 роком ціни на лікарські засоби і вироби медичного призначення за централізованим закупівель МОЗ України було знижено до 10%, а в 2012 році ще на 5-6%.
Крім того, за підсумками проведених закупівель 2013 пряма економія вже становить 108,8 млн грн, а в цілому за рахунок оптимізації номенклатури закупівель та здійснення перерозподілу препаратів між регіонами, раціоналізацією розподілу коштів між регіонами планується заощадити ще близько 20 млн грн.
Як наголошується в повідомленні, найбільше ціни знижуються за такими напрями забезпечення: імунопрофілактика (вакцини), туберкульоз (протитуберкульозні препарати), ВІЛ та СНІД (АРВ), дитяча онкологія, розсіяний склероз і онкологія.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас