Масові протести в Бразилії: активісти влаштовують погроми і намагаються захопити мерію Сан-Паулу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Масові протести в Бразилії: активісти влаштовують погроми і намагаються захопити мерію Сан-Паулу

Світ
672
В одному з найбільший бразильських міст Сан-Паулу шостий день тривають маніфестації, пов’язані з великими витратами на проведення Кубка Конфедерацій з футболу та підвищенням цін на проїзд у громадському транспорті.
У ніч на середу, 19 червня, численна група протестувальників витіснила поліцейських з одного з центральних районів Сан-Паулу і влаштувала погроми. У центрі міста зібралося більше 50 тисяч людей, частина з яких намагається захопити мерію.
Раніше для розгону маніфестантів у місто була підтягнута бронетехніка, вертольоти, кавалерія і загони особливого призначення – всього близько 900 осіб.
Масові протести в Бразилії: активісти влаштовують погроми і намагаються захопити мерію Сан-Паулу
У Ріо-де-Жанейро також тривають протести. Для запобігання заворушень у місті працюють 1,2 тисячі поліцейських.
У понеділок у Ріо-де-Жанейро зібралося більше 100 тисяч осіб. Маніфестанти принесли з собою плакати, на яких говорилося, що бразильці протестують не через гроші, а через порушення їхніх прав. Пізніше вони почали бити вітрини банків і магазинів. Акція закінчилася зіткненнями з поліцією, медики повідомили про 29 поранених.
Масові протести в Бразилії: активісти влаштовують погроми і намагаються захопити мерію Сан-Паулу
У столиці Бразиліа 5 тисяч протестуючих оточили будівлю Національного Конгресу і пробралися на її дах. Крім того, за даними ЗМІ, понад 30 тисяч людей зібралися в Белу-Орізонті і близько 23 тисяч у Салвадорі, Куритибі, Порту-Алегрі, Масейо, Белеме і Сантосі.
Всього акції протесту пройшли в 11 бразильських містах, в них взяли участь більше 250 тисяч осіб.
Як повідомили місцеві ЗМІ, у зв’язку з масовими маніфестаціями мери столиць семи штатів Бразилії – Порту Алегрі, Ресіфі, Жоао Пессоа, Манаус, Куйаба і Вікторія, у вівторок оголосили про зниження цін на проїзд в автобусах. Проте, мер Сан-Паулу знизити ціни відмовився.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас