Рада дозволила лікарям швидкої приймати добровільні внески — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада дозволила лікарям швидкої приймати добровільні внески

Казна та Політика
5277
Верховна Рада внесла зміни до закону про екстрену медичну допомогу, дозволивши системі, частиною якої є швидка, приймати добровільні внески від організацій і фізосіб “для розвитку та покращення матеріально-технічної бази”, пишуть Вести.ua
Зміни підтримали 234 народних депутата.
“Мова не йде про легалізацію тіньових гонорарів, а про збір максимальної кількості небюджетних коштів: від громадських організацій, спонсорів, меценатів-фізичних осіб, – запевняє Юрій Поляченко, член парламентського комітету з питань охорони здоров’я і колишній глава МОЗ. – Я оптиміст: буде більше ресурсів. Вже зараз залучаються благодійні гроші на будівництво хосписів, діагностичних центрів”.
Проте, дані нововведення мають і своїх супротивників. Нейрохірург і ще один екс-голова МОЗ Микола Поліщук переконаний, що вони тільки підсилить корупцію. “Внесення пожертвувань – шлях до корупції і “дзвіночок”, що охорона здоров’я у нас для системи, а не для пацієнта, – зазначає він. – Екстрена медицина повинна повністю забезпечуватися державою, як це відбувається, наприклад, у Грузії”.
Раніше повідомлялося, що МОЗ закупив непридатні для використання інкубатори для новонароджених на 53 млн грн.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас