Шахтарям заборгували майже 100 млн гривень зарплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шахтарям заборгували майже 100 млн гривень зарплат

Казна та Політика
213
Станом на 10 червня сума заборгованості із зарплати працівникам вугільної галузі становить 96,2 млн грн, або майже 10% від загального боргу по країні. Про це повідомила міністр соціальної політики Наталія Королевська під час наради з представниками вугільної галузі щодо питання погашення заборгованості із заробітної плати, повідомили у прес-службі міністерства.
За її словами, заборгованість на економічно активних підприємствах перевищує 48 млн грн. Окремо Королевська звернула увагу на підприємства, які знаходяться у підпорядкуванні Міненерговугілля.
«На 42 підприємствах-боржниках сьогодні «висить» 52,6 млн грн – це на 34,8% більше, ніж на початку року. І, на жаль, станом на 1 червня графік погашення боргів Міненерговугілля не виконує», – констатувала міністр.
У відповідь на це перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Ігор Попович повідомив, що до 1 липня має бути погашено заборгованість по зарплатах на трьох найбільших підприємствах галузі. «ВАТ «Шахтоуправління «Донбас», ДП «Донецька вугільна енергетична компанія» та ДП «Волиньвугілля» – це три економічно активні підприємства, де заборгованість буде погашено до 1 липня. Щодо шахтобудівних підприємств – у цьому напрямку ми теж працюємо, у нас є відповідні програми», – підкреслив Попович.
Як повідомлялося, обсяг невиплачених зарплат на 1 травня цього року зріс, у порівнянні з даними на 1 січня 2013 року, на 162,3 млн грн. У Держстаті також повідомили, що найбільше зарплатних боргів в Донецькій області (майже 217 млн грн), Київській області (126,8 млн грн) та у Харківській області (89,06 млн грн).
За матеріалами:
Тиждень.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас