Мінфін продав боргових паперів майже на півмільярда грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін продав боргових паперів майже на півмільярда грн

Кредит&Депозит
671
Учора Міністерство фінансів провело чергове розміщення облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП). У результаті до бюджету надійде 476,545 млн гривень, повідомляє сайт міністерства.
“Найімовірніше, на рахунках уряду зараз достатньо коштів, щоб не рефінансувати повністю завтрашню (за 19 червня) виплату з обслуговування боргу, і менше нарощувати основну його суму за рахунок нових залучень”, – коментує результати аукціону Тарас Котович, аналітик ТОВ “Інвестиційний Капітал Україна “.
З восьми отриманих заявок, пише він, Мінфін відхилив лише одну заявку на 12-місячну облігацію за досить високою ставкою 11%, тоді як раніше він розміщував подібні інструменти за ставками 10-10,5%, тим більше що обсяг попиту склав лише 20 млн гривень за номіналом.
Мінфін продав боргових паперів майже на півмільярда грн
“Мінфін поки не здійснює спроб зниження ставок за ОВДП, продовжуючи фінансувати бюджет, лише незначно знизивши обсяги залучень, що не позначаться на своєчасності виплат за зобов’язаннями. Наступний тиждень буде містити платежі з обслуговування внутрішнього боргу як у гривні, так і у валюті, проте в невеликих обсягах, 71.25 млн гривень і 180.37 млн гривень відповідно. Якщо брати до уваги графік аукціонів, ці виплати, швидше за все, не будуть рефінансовані, або обсяги рефінансування будуть незначними і виключно в національній валюті”, – вважає аналітик.
Нагадаємо, облігації – це боргові зобов’язання. Держава або компанія випускає цінні папери, щоб обміняти їх на справжні гроші. Натомість обіцяє через певний час виплатити покупцеві паперів їх вартість за номіналом плюс відсоток.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас