Дефіцит зовнішньої торгівлі Японії досяг 34-річного максимуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефіцит зовнішньої торгівлі Японії досяг 34-річного максимуму

Світ
407
Дефіцит зовнішньої торгівлі Японії в травні склав рекордні для цього місяця 993,9 мільярда ієн (10,46 мільярда доларів).
За інформацією Міністерства фінансів країни, імпорт склав 6,76 трильйона ієн (близько 71 мільярда доларів), це на 10% вище, ніж у тому ж місяці минулого року. Зростання імпорту було забезпечено за рахунок зростання цін на нафту та зріджений газ, потреби в якому різко зросли в Японії після аварії на АЕС “Фукусіма-1” і зупинки майже всіх атомних реакторів в країні.
Незважаючи на те, що експорт в порівнянні з травнем попереднього року зріс на 10,1%, його загальний обсяг виявився менше суми імпорту і склав 5,767 трильйона ієн (близько 61 мільярда доларів).
Зовнішньоторговельний баланс, який виходить шляхом вирахування сум імпорту з експорту, виявився в мінусі за рахунок зростання імпорту, насамперед, енергетичної сировини, у поєднанні з падінням курсу ієни до основних світових валют. Це найбільший дефіцит зовнішньої торгівлі для травня з 1979 року, коли стала вестися подібна статистика в її нинішньому вигляді.
Як повідомлялося, Банк Японії за підсумками засідання 11 червня цього року підтвердив намір зберегти курс на збільшення грошової бази в межах 60-70 трильйонів ієн (610-710 мільярдів доларів) щорічно.
“Банк Японії продовжить курс на підтримку економіки для досягнення цільового показника інфляції 2%. Такий курс повинен сприяти позитивним тенденціям в економіці та на фінансових ринках …, і подоланню дефляції, що тривала останні 15 років”, – йдеться в матеріалах регулятора.
Тим часом, дефіцит зовнішньої торгівлі Японії в квітні досяг рекордного значення для цього місяця – 879,93 мільярда ієн (близько 8,6 мільярда доларів). Однією з головних причин зростання зовнішньоторговельного дефіциту стало здешевлення ієни до основних світових валют, що, у свою чергу, призвело до збільшення витрат на закупівлі товарів за кордоном.
Дефіцит зовнішньої торгівлі Японії в 2012 році склав рекордні в історії країни 8,17 трильйона ієн (близько 84 мільярдів доларів), що стало найбільшим показником з 1979 року.
Держборг Японії до кінця березня досяг рекордних 10,9 трлн дол: на кожного японця по 84 тис. дол
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас