Королевська обіцяє до кінця року працевлаштувати 26 тис. осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королевська обіцяє до кінця року працевлаштувати 26 тис. осіб

Казна та Політика
438
Державна служба зайнятості буде моделювати майбутнє ринку праці, а не констатувати рівень безробіття. Про це сказала міністр соціальної політики України Наталія Королевська під час наради з представниками Державної служби зайнятості у Каневі Черкаської області, повідомили в прес-службі міністерства.
“Сьогодні йде боротьба за кожне робоче місце. І хоча ми прекрасно розуміємо, що служба зайнятості їх створює, однак, саме вона повинна бути тим барометром, який вимірює ситуацію у сфері зайнятості, моделює її. Важлива ваша взаємодія з органами місцевої влади, з роботодавцями, з профспілками. Тільки комплексна робота приведе нас до спільного результату”, – зазначила міністр, звертаючись до учасників наради.
Вона нагадала про три критерії, за якими буде оцінюватися діяльність служби зайнятості. “Перше – це кількість працевлаштованих безробітних на нові робочі місця. Друге – скорочення в середньому тривалості безробіття до максимум 120 днів, що відповідає світовій практиці. І третє – це кількість вакансій, поданих роботодавцями в службу зайнятості. Рівень співпраці між ДСЗ і роботодавцями повинен збільшитися в рази”, – зазначила Наталія Королевська.
Міністр зазначила, що особливу увагу буде звертати на працевлаштування малоконкурентних на ринку праці людей. “Це, перш за все, молодь, самотні батьки, інваліди, літні люди. У нас вже є певні успіхи – за перший квартал було працевлаштовано на 44% більше малоконкурентних людей, ніж у першому кварталі минулого року. До кінця року додатково має бути працевлаштовано близько 26 тисяч таких громадян. Роботодавців будемо заохочувати компенсацією єдиного соціального внеску”, – сказала Наталія Королевська.
Вона також нагадала, що до 1 липня всі установи служби зайнятості мають бути обладнані пандусами та іншими засобами для доступу людей з обмеженими можливостями.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас