Швейцарські парламентарі не прийняли законопроект про розкриття банківської таємниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарські парламентарі не прийняли законопроект про розкриття банківської таємниці

Світ
396
Нижня палата парламенту Швейцарії у вівторок у першому читанні проголосувала проти законопроекту, який зобов’язує банки надавати інформацію іншим країнам щодо своїх закордонних клієнтів.
Високий рівень секретності в швейцарських банках був одним з тих факторів, який привертав до країни капітал з усього світу протягом останніх 80 років. Але тепер міністерство фінансів має намір покласти край практиці, що дозволяє іноземним вкладникам ухилитися від податків у своїх юрисдикціях і викликає невдоволення у влад різних країн світу.
Згідно позиції Мінфіну Швейцарії, прийняття законопроекту дозволить виршити тривалі суперечки з міністерством юстиції США, що переслідують американців, які ухиляються від сплати податків, і у зв’язку з цим тиснуть на швейцарську сторону.
Намір відмовитися від банківської таємниці зустрів широке невдоволення в Швейцарії, аж до заяв про те, що це порушує суверенітет країни. Тим часом верхня палата швейцарського парламенту тижнем раніше після тривалого обговорення таки підтримала цей законопроект. Законодавцям необхідно прийти до згоди до кінця поточного тижня, в іншому випадку пропонована міра не буде прийнята.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас