Південна Корея оголосила тендер на закупівлю винищувачів на більше ніж на $ 7 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Південна Корея оголосила тендер на закупівлю винищувачів на більше ніж на $ 7 млрд

Світ
296
Південна Корея оголосила у вівторок тендер, який визначить постачальника 60 передових винищувачів загальною вартістю 8,3 трильйона вон (близько 7,3 мільярда доларів), повідомляє агентство Ренхап з посиланням на адміністрацію Програми оборонних закупівель (DAPA).
У тендері візьмуть участь три компанії – Lockheed Martin з винищувачем F-35 Lightning II, компанія Boeing (винищувач F-15 Silent Eagle), а також European Aerospace Defense and Space Company (винищувач Eurofighter Tranche 3 Typhoon).
Переможець тендеру замінить застарілий парк ВПС Південної Кореї, що складається з літаків типу F-4 і F-5.
Очікується, що конкурс триватиме 11 днів, адміністрація DAPA оцінить три винищувачі перед прийняттям рішення, яке буде оголошено на початку наступного місяця.
Уряд Південної Кореї оголосив, що збирається придбати недорогі, але високотехнологічні літаки. Однак багато фахівців вважають, що ціни, запропоновані компаніями, перевищать виділений бюджет. У такому випадку бюджет на оборонні закупівлі може бути переглянутий міністерством фінансів та планування, повідомляє агентство.
Сеул раніше мав намір оголосити тендер на купівлю винищувачів в жовтні минулого року, щоб отримати перші літаки в грудні 2016 року, але торги були відкладені у зв’язку із зміною процедури переговорів. Таким чином, нові винищувачі надійдуть у розпорядження ВПС Південної Кореї не раніше серпня 2017 року.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас