Авторинок Європи залишиться під тиском ще 6 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Авторинок Європи залишиться під тиском ще 6 років

Світ
462
Автомобільний ринок Західної Європи буде залишатися під тиском в цьому і наступному роках. Його зростання не очікується принаймні до 2019 р., що збільшує загрозу нових закриттів заводів по всьому континенту у зв’язку зі зниженням використання автомобілів.
Компанія AlixPartners прогнозує, що продажі автомобілів у Західній Європі знизяться до 12 млн в 2014 р. з 13,2 млн торік. При цьому до закінчення десятиліття зростання показника не передбачається на тлі складнощів в економіці.
Економічні проблеми у Франції, Італії та Іспанії затьмарять зростаючий попит у Великобританії, у той час як повільне, але стійке зростання у країнах Центральної та Східної Європи виведе обсяг продажів до докризового рівня до 2019 р., йдеться в доповіді компанії.
Представники компаній Peugeot, Ford і General Motors вже заявили, що вони закриють п’ять заводів у Європі до 2016 р. За відсутності зростання продажів компанії, швидше за все, будуть змушені піти на подальші скорочення.
Річний обсяг продажів автомобілів у Західній Європі впав майже на чверть з 2007 р. у зв’язку з застоєм економічного зростання на континенті після світової фінансової кризи, а також через підвищення безробіття і зниження купівельної спроможності населення.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас