Іноземці інвестували в Крим $ 1,5 млрд - міністр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іноземці інвестували в Крим $ 1,5 млрд - міністр

Казна та Політика
457
На початок 2013 року обсяг прямих іноземних інвестицій до Криму з 49 країн-інвесторів склав $ 1,46 млрд, повідомив міністр фінансів Автономної Республіки Крим Микола Скорик.
Як стало відомо Корреспондент.biz, на кожного кримчанина припадає $ 748 в іноземних інвестиціях, що майже на $ 152 більше порівняно з 2012 роком. Найбільше іноземного капіталу вкладено в будівництво, сільське господарство та екологічно чисту енергетику Криму
Міністр нагадав, що згідно з даними Українського кредитно-рейтингового агентства (UCRA), Крим отримав вищу ступінь інвестиційної привабливості IА1 і кредитний рейтинг uaА.
Глава міністерства підкреслив, що рейтинг інвестиційної привабливості Криму зараз є одним з найвищих в Україні.
Також стало відомо, що в даний час найбільш суттєві вкладення іноземного капіталу спостерігаються у галузі будівництва та реконструкції: реалізується 40 проектів (45% від загального обсягу інвестицій), у сільському господарстві – 27 проектів (30%) та альтернативної енергетики – 22 проекту будівництва та розвитку вітряних і сонячних електростанцій (25%).
Найбільшими інвесторами є компанії Filasa International (Франція), Greenworks (Бельгія), Green Max Capital Advisors (США) і WKN AG (Німеччина).
Нагадаємо, що розмір прямих іноземних інвестицій в економіку країни за підсумками минулого року склав лише $ 6 млрд порівняно з $ 10 млрд, залучених сусідніми Польщею чи Чехією.
З цієї суми $ 3,9 млрд надійшли з Кіпру, який багато українських бізнесменів використовували, принаймні до банківської кризи в цьому році, в якості офшорної податкової гавані. При цьому інвестори вивели $ 1,3 млрд як прибутку і списали $ 629 млн збитків, залишивши дуже мало фактичних іноземних інвестицій.
Раніше також повідомлялося, що вибіркове правосуддя є одним з факторів, що підриває імідж України в очах іноземних інвесторів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас