НБУ пропонує встановити ліміти для операцій з електронними грошима — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ пропонує встановити ліміти для операцій з електронними грошима

Казна та Політика
1779
НБУ вирішив змінити положення постанови “Про електронні гроші в Україні” введенням спеціальних карток номіналом 500 грн, які можна буде використовувати не більше восьми разів на місяць. Про це повідомляє BBC Україна.
Таким чином, зі свого електронного гаманця на WebMoney перевести в готівку українці зможуть до 4000 гривень за один календарний місяць, пишуть banki.ua. Дане обмеження буде стосуватися не тільки WebMoney, а й усіх операторів електронних переказів.
Однак, як повідомила Маргарита Ормоцадзе, глава прес-служби WebMoney: “Ліміт в 4 тис. грн на місяць і в 500 грн на добу з’явився в новій редакції постанови НБУ, і стосується чіпових карт узгоджених з НБУ е-грошей. Постанова розглядається до 1 липня 2013 року, однак норма про дані ліміти на нас не поширюється”.
В НБУ також передбачили можливість переказу грошей між користувачами сервісів електронних грошей, тому вищеназвані карти використовувати в даному випадку буде неможливо.
Нагадаємо, що 12 травня в центральному українському офісі WebMoney було здійснено обшук, в результаті якого контрольні органи винесли рішення заблокувати рахунки системи моментальних інтернет-розрахунків на 60 млн грн.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас