МВФ знизив прогноз зростання ВВП США на наступний рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ знизив прогноз зростання ВВП США на наступний рік

Казна та Політика
235
Міжнародний валютний фонд вважає, що Федеральній резервній системі слід продовжувати програму з викупу облігацій як мінімум до кінця 2013 р., повідомляє агентство Bloomberg.
МВФ зберіг прогноз зростання ВВП США на цей рік, залишивши його на рівні 1,9%. Однак прогноз для ВВП США на 2014 р. знижений до 2,7% з 3%.
МВФ закликав ФРС уважно реалізовувати згортання стимулюючих заходів, щоб уникнути порушення ситуації на фінансових ринках.
“Ефективні комунікації з питання exit strategy, а також уважний вибір часу будуть дуже важливі для скорочення ризику раптових і стійких стрибків довгострокових процентних ставок і надлишкової волатильності відсоткових ставок”, – відзначають експерти МВФ.
Заява глави ФРС Бена Бернанке про можливість поступового скорочення обсягів стимулювання в разі поліпшення ситуації на ринку праці негативно вплинуло на фінансові ринки: з 22 травня капіталізація світового ринку акцій скоротилася на $ 3 трлн.
Зараз інвестори очікують наступне засідання ФРС (18-19 червня), після якого Бернанке проведе прес-конференцію. Там від нього чекатимуть сигналів про подальший напрямок політики американського ЦБ.
Нагадаємо, з грудня 2012 ФРС викуповує активи приблизно на $ 85 млрд на місяць: $ 45 млрд – US Treasuries (третій раунд кількісного стимулювання – QE3), ще $ 40 млрд – іпотечні папери. Тоді ж ФРС вперше дала вказівки, якого рівня повинні досягти макроекономічні індикатори, перш ніж розглядатиметься питання про підвищення процентних ставок. Рівень безробіття повинен бути не більше 6,5% за умови, що прогноз інфляції на найближчі рік-два не перевищує 2,5%.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас