У США проведуть симуляцію хакерської атаки Уолл-стріт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США проведуть симуляцію хакерської атаки Уолл-стріт

Світ
235
Американські фінансові власті планують провести великі навчання з відпрацювання протидії кібератакам. У навчаннях візьмуть участь великі американські банки, а також ключові фінансові держструктури США.
Навчання під кодовою назвою “Квантовий світанок 2” (Quantum Dawn 2) заплановані на 28 червня 2013
На цей раз більш серйозний акцент зроблений на загрозі кібератак.
Головним організатором навчань виступає Асоціація учасників індустрії цінних паперів і фінансових ринків (Securities Industry and Financial Markets Association, SIFMA). Також в симуляції будуть брати участь представники Міністерства внутрішньої безпеки (Department of Homeland Security), Міністерства фінансів, а також Комісії з цінних паперів і ринків США.
Поки що відомо, що свою участь в даному проекті вже підтвердили Citigroup, Bank of America і ряд інших банків. Всього планується участь близько 40 фінансових компаній.
Кожна фірма повинна виділити трьох співробітників. Один буде відповідати за виконання протоколу щодо безперебійного функціонування бізнесу (Business continuity plan, BCP). Другий відповідатиме за інформаційну безпеку компанії. Третій співробітник буде виконувати функції трейдера.
Навчання пройдуть з 9:00 по 14:30 за нью-йоркським часом. У певний момент учасники почнуть отримувати плутані і суперечливі сигнали і дані, які будуть нагадувати масовану хакерську атаку з комп’ютерів і інформаційних терміналів, не пов’язаних з реальними трейдинговими платформами.
У торговельних операціях можуть початися збої, різке уповільнення торгівлі. Можливо, також будуть застосовані симуляції проникнення вірусів у торговельні системи.
Після цього в навчаннях планується невелика пауза, для того щоб учасники могли прийняти рішення, що робити далі: продовжувати торгівлю, використовувати альтернативні маршрути з переведення операцій на інші торговельні майданчики або зупинити торги?
Потім симуляція буде знову запущена, на цей раз в прискореному режимі, і учасникам доведеться працювати вже в іншій ситуації, з більш складними умовами або з зміненими параметрами нападу.
Карл Шіммек: “Ми плануємо досить жорсткий сценарій розвитку подій. Фондовому ринку доведеться мати справу з безліччю потенційних загроз. У якийсь момент ми ініціюємо симуляцію хакерської атаки. Учасники повинні оцінити ступінь її загрози. Вони зможуть зателефонувати одне одному і в рамках конференц-зв’язку обговорити, що вони знають, хто і як реагує на інформацію, що з’явилася загроза, які дії вони можуть зробити, щоб мінімізувати збиток і так далі. Вони повинні аналізувати ситуацію разом і діяти спільно, в цьому сенс цих навчань”.
Перші навчання подібного виду під назвою “Квантовий світанок 1” (Quantum Dawn 1) були проведені в листопаді 2011 р. В рамках тих навчань також була проведена симуляція кібератаки на Нью-Йоркську фондову біржу.
Одночасно з кібератакою відпрацьовувалися заходи з протидії ряду озброєних груп, які за легендою пробралися в Нижній Манхеттен і спробували захопити заручників і встановити вибухівку на Уолл-стріт.
Варто відзначити, що останній раз Уолл-стріт безпосередньо піддалася реальній терористичній атаці майже сто років тому. 16 вересня 1920 невеликий фургон, запряжений одним конем, зупинився навпроти будівлі банку JP Morgan на Уолл-стріт.
Вибух, що послідував, забрав життя 38 людей, поранення отримали 143 особи. Точні організатори теракту так і не були встановлені.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас