Європа відмовляється від українських продуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа відмовляється від українських продуктів

Світ
6316
Євросоюз вимагає від України здійснення чіткого контролю якості продуктів єдиним контролюючим органом, якого поки в країні немає.
“Інспектори генерального директорату Єврокомісії з охорони здоров’я і захисту прав споживачів (САНКО) чітко заявили нам: жоден харчовий продукт не потрапить до країн єврозони, якщо в Україні не буде функціонувати єдиний контролюючий орган, який буде гарантувати якість і безпеку харчових продуктів”, – розповів голова Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Володимир Горжеєв.
За словами Горжеєва, законопроект, що наділяє Держветфітослужбу всіма необхідними повноваженнями у сфері контролю якості харчових продуктів, застряг у Верховній Раді. Він підкреслив, що закон цей непростий, і ставлення до нього неоднозначне не тільки у відомствах, а й серед депутатського корпусу, і в суспільстві.
“Усе розставить по своїх місцях закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо безпечності харчових продуктів”, проект якого ми підготували. Він передбачає і перехідний період, протягом якого наша служба плавно візьме на себе функції МОЗ, без будь-яких потрясінь”, – повідомив чиновник.
Нагадаємо, ще в минулому році з метою посилення системного контролю за продуктами харчування від виробництва до реалізації Кабінет міністрів прийняв рішення про створення моделі продовольчого контролю за зразками Євросоюзу з єдиним компетентним органом на основі Держветфітослужби.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас