Митники стали в 10 разів рідше оглядати вантажі, - міндоходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Митники стали в 10 разів рідше оглядати вантажі, - міндоходів

Казна та Політика
481
Міністерство доходів і зборів скоротило огляд митних вантажів з 20% до 2%.
Про це заявив глава відомства Олександр Клименко під час панельної дискусії “Doing Business in Ukraine. Поліпшення інвестиційного клімату – спільна справа уряду і бізнесу”, що відбулася 13 червня в рамках Першої міжнародної бізнес-конференції ABC: Ukraine & Partners-2013.
Крім того, за його словами, після прийняття Митного кодексу час на здійснення експортно-імпортних операцій також скоротився. “Якщо ми витрачали близько доби на розмитнення товару, то сьогодні ми це робимо в межах 4-х годин”, – зазначив міністр.
Клименко також підкреслив, що кількість необхідних документів, які платник податків повинен надавати в митні органи, також істотно скоротився.
“Наші акценти в митній сфері будуть зроблені на подальшому вдосконаленні механізмів електронного звіту, на пост аудит-контролю”, – додав міністр.
Клименко зазначив, що Міндоходів має намір працювати над поліпшенням позицій України в рейтингу міжнародної торгівлі Doing Business. “На жаль, ситуація в цьому напрямку не така перспективна і радісна як у податковій системі. Уряд дуже ретельно проаналізував умови, необхідні для того, щоб реально змінити ситуацію. І ми це зробимо”, – сказав чиновник.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас