S & P підтвердило суверенний рейтинг Іспанії "ВВВ-", прогноз негативний — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S & P підтвердило суверенний рейтинг Іспанії "ВВВ-", прогноз негативний

Кредит&Депозит
179
Міжнародне рейтингове агентство S&P підтвердило довгостроковий суверенний рейтинг Іспанії “ВВВ-” і короткостроковий рейтинг “А-3” з негативним прогнозом, повідомляється в прес-релізі агентства.
“Рейтинг” ВВВ-” підтримується диверсифікованою економікою, а також реалізованими урядом фінансовими, бюджетними та структурними реформами”, – говорять аналітики S&P. У той же час рейтинг обмежується слабкими середньостроковими економічними перспективами, а також відсутністю цілісної структури ринку праці.
Падіння ВВП в 2013 році S&P припускає на рівні 1,5% при профіцитному платіжному балансі, проте в майбутньому році очікується зростання на 0,6%. Безробіття, за прогнозами агентства, складе 26% і буде залишатися на високому рівні до тих пір, поки не почнеться стабільне відновлення економіки.
Дефіцит бюджету складе в 2013-2014 роках 6,5% і 5,8% ВВП відповідно і зменшиться до 2,8% в 2016 році. “Уряд має намір прискорити виконання заходів консолідації в 2015-2016 роках, однак ми вважаємо, що вибори через два роки можуть призвести до середньострокових ризиків у цій сфері”, – наголошується в повідомленні агентства.
Негативний прогноз означає, що ймовірність зниження рейтингу країни протягом найближчих 12-16 місяців зберігається. До такого розвитку подій може призвести більш різке зниження ВВП, відсутність довіри інвесторів, відтік капіталу. У той же час, S&P не відкидає поліпшення прогнозу до стабільного, якщо зменшаться боргові показники, продовжиться реалізація структурних реформ, а показники кредитоспроможності країни стабілізуються.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас