Британська влада заплатить мільйон за вирішення головної світової проблеми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британська влада заплатить мільйон за вирішення головної світової проблеми

Світ
892
Влада Великобританії має намір виплатити мільйон фунтів стерлінгів з бюджету тому, хто зуміє вирішити головну з проблем, що стоять перед людством. Як повідомляє The Daily Telegraph, для визначення цієї проблеми прем’єр-міністр Девід Кемерон заснує спеціальний комітет.
Цей комітет, який очолить королівський астроном Мартін Джон Ріс, названий «Комітетом довготи» (Longitude Committee): таким чином уряд Кемерона вказав, що мільйонна премія організовується за зразком «Премії довготи», заснованої в XVIII столітті.
За даними джерела The Daily Telegraph в уряді, прем’єр Кемерон анонсує конкурс на саміті «Великої вісімки», який відбудеться 17-18 червня в Північній Ірландії.
«Премію довготи» британський парламент в 1714 році пообіцяв людині, яка зуміє розробити метод визначення географічної довготи під час морських подорожей. Переможцем конкурсу в кінцевому підсумку став винахідник-самоучка Джон Гаррісон, який створив морський хронометр.
Шорт-лист сучасних світових труднощів, які можуть стати аналогом старовинної проблеми довготи, належить скласти комітету на чолі з лордом Рісом, після цього всі бажаючі зможуть зайнятися пошуками рішень.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас