Deutsche Bank назвав країни, що готові до нової кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bank назвав країни, що готові до нової кризи

Світ
1177
Росія і Китай готові до наступної хвилі світової кризи. Про це повідомляється в дослідженні Deutsche Bank. Дослідження проводилося тільки для країн, що розвиваються.
Для оцінки готовності країн до кризи експерти Deutsche Bank аналізували їх потреба в зовнішньому фінансуванні. Кращі результати показали Китай і Росія, у яких показник виявився нижче 50 відсотків. Крім цього, КНР і РФ мають профіцит по рахунку поточних операцій, а короткостроковий борг двох країн складає менше половини від державних резервів.
Задовільні показники також продемонстрували Корея, Польща, Індія, Індонезія і ПАР. При цьому Індія та Індонезія дещо погіршили своє становище порівняно з 2008 роком, а інші три країни – поліпшили. Єдиною країною, що розвивається, яка виявилася не готова до кризи, назвали Туреччину. У неї потреба в іноземному фінансуванні склала більше 100 відсотків.
Фахівці банку виходили з переконання, що якщо потреба в зовнішньому фінансуванні менше 100 відсотків, то країна готова до кризи. Потреба у фінансуванні обчислювали на основі короткострокового боргу країни і рахунку поточних операцій (різниці між обсягами грошей, що надійшли в країну і виведених з неї).
Російська влада неодноразово заявляли, що країна готова до кризи. Так, президент Росії Володимир Путін говорив, що «запас міцності» економіки Росії формують високі ціни на нафту і значні державні резерви. В даний час обсяг Резервного фонду РФ дорівнює 1,9 трильйона рублів, Фонду національного добробуту – 2,6 трильйона, а золотовалютних резервів – близько 516 млрд доларів (близько 1,5 трильйона рублів).
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас