Влада Німеччини виділить 8 млрд євро постраждалим від потопу районам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Німеччини виділить 8 млрд євро постраждалим від потопу районам

Казна та Політика
199
Федеральне і земельні уряди Німеччини домовилися про створення національного фонду у розмірі 8 млрд євро для відновлення районів країни, що постраждали від недавніх повеней. Про це оголосила прем’єр-міністр Тюрінгії Крістіні Ліберкнехт після зустрічі глав федеральних земель з міністром фінансів ФРН Вольфгангом Шойбле.
Рішення про створення цього фонду буде законодавчо оформлено 5 липня. Передбачається, що у фінансуванні фонду в рівних частках візьмуть участь федеральний уряд і землі, однак яким саме чином – поки не вирішено. За словами Ліберкнехт, один з варіантів передбачає випуск федеральних облігацій.
Раніше повідомлялося, що збитки, завдані повінню і проливними дощами сільському господарству тільки однієї Баварії, відповідно до попередньої оцінки, становить близько 115 млн євро. Як повідомив міністр сільського господарства цієї федеральної землі ФРН Гельмут Бруннер, стихія так чи інакше зачепила 30 тис. га орних земель, 35 тис. га територій, відведених під пасовища, і майже 2,5 тис. га садів і городів. Пошкодження отримали цілий ряд виробничих будівель, сільськогосподарські машини, дороги і мости. При цьому ще не підраховані сума збитку, заподіяного повінню приватним домоволодінням фермерів.
Сильна повінь, викликана проливними дощами, почалося в Німеччині ще в минулі вихідні. Під ударом опинилися південні регіони Баден-Вюртемберг і Баварія, а також Саксонія, куди хвиля паводку прийшла по Ельбі з Чехії.
За попередніми даними, число жертв удару стихії в Німеччині склало сім осіб, є зниклі безвісти.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас