Зона відкритої торгівлі з ЄС дасть Україні 200 тис. робочих місць - віце-прем'єр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зона відкритої торгівлі з ЄС дасть Україні 200 тис. робочих місць - віце-прем'єр

Казна та Політика
674
Створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом, за підрахунками експертів, вже в перші роки дозволить створити в Україні до 200 тисяч нових робочих місць. Про це під час організованого в рамках співробітництва з Радою Європи семінару, присвяченого реформуванню кримінальної юстиції в Україні, сказав віце-прем’єр-міністр Костянтин Грищенко.
За словами Грищенка, під європейською інтеграцією слід розуміти не стільки прагнення членства в ЄС, а досягнення цілком конкретних цілей: підписання і приведення в дію угоди про асоціацію, введення в дію зони вільної торгівлі та отримання безвізового режиму для громадян України.
“У разі успішного виконання цих завдань, протягом декількох років вони принесуть відчутну користь економіці і суспільству. За розрахунками експертів Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, вже за перші два роки свого функціонування зона вільної торгівлі з ЄС дозволить створити додатково до 200 тисяч робочих місць, збільшити експорт на 5 млрд доларів і прискорити зростання ВПП на 3%”, – підкреслив Грищенко.
За його словами, суттєвий поштовх отримає від створення зони вільної торгівлі з ЄС сільське господарство та харчова промисловість України.
Грищенко зазначив, що створення зони вільної торгівлі з ЄС стане позитивним сигналом для інвесторів.
Нагадаємо, президент України Віктор Янукович висловив переконання, що підписання Угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС має відбутися під час Саміту Східного партнерства у Вільнюсі в листопаді.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас