МОЗ віддав 40 млн гривень «правильним» фірмам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МОЗ віддав 40 млн гривень «правильним» фірмам

Казна та Політика
1273
Як мінімум 40 з 103 млн. грн підуть компаніям, пов’язаним з головою комітету ВР з охорони здоров’я
Міністерство охорони здоров’я за результатами тендерів 27-30 травня уклало низку угод на 103 470 000 грн.
Найбільший підряд вартістю 40,79 млн. грн. отримало ПрАТ «По виробництву інсулінів «Індар» на постачання Циклосерину – ліків проти туберкульозу.
При цьому одним з конкурентів «Індару» на тендері було ТОВ «МВВ Інструментс» Яни Хейфец (Ізраїль) та киянина Бориса Хейломського – батька Олександра Хейломського, який раніше був директором фірми і працював у Держкоммедбіопромі.
Олександр Хейломський також є співзасновником фірми «Рідан» разом з Галиною Вишневською, нинішньою головою правління «Індару». Крім того, Хейломський і Вишневська у Верховній Раді попереднього скликання працювали в комітеті з питань охорони здоров’я, при цьому Хейломський був радником голови комітету Тетяни Бахтєєвої.
Вишневська була призначена керівником «Індару» в 2012 році після того, як Міністерство охорони здоров’я забрало 71% заводу в белізького офшору «Сторк Холдінгс Лімітед». Тоді головою наглядової ради «Індару» був призначений Дмитро Політико, однокурсник заступника міністра охорони здоров’я і голови тендерного комітету МОЗ Романа Богачова.
Після цих призначень «Індар» виграв перший тендер МОЗ на постачання тест-смужок для глюкометрів на суму 15,17 млн. грн. Отримані кошти через латвійський банк були виведені на британську фірму Altona Trade Agency LLP, засновану двома Белізькими офшорами.
З середини 2012 року завод «Індар», який виробляє виключно інсуліни для діабетиків, виграв ще кілька тендерів МОЗ на постачання не пов’язаних з його профілем препаратів на загальну суму майже 266 млн. грн. Серед іншого тендерний комітет міністерства віддав заводу підряди на постачання дитячих вакцин, ліків для хворих на СНІД.
З урахуванням тендерів інших державних установ «Індар» у 2013 році отримав підряди вже на 260 млн. грн., що в кілька разів перевищує обсяги за будь-який з попередніх п’яти років.
Додамо, що в цілому в 2013 році МОЗ провів тендери на 1568, 36 млн. грн.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас